Pages

Sunday, August 27, 2017

ေကာက္ညွင္း ေရႊၾကည္ လုုပ္စားၾကမယ္...

ေကာက္ညွင္းေရႊၾကည္ဆုုိတာ ျမန္မာႏိုု္င္ငံမွာ လူႀကိဳက္မ်ားတဲ့ အစားအေသာက္ေတြထဲက တခုုပါ။ လုုပ္ပံုု လုုပ္နည္းေတြလည္း အမ်ိဳးမ်ိဳး ရွိတတ္ၾကပါတယ္။

အရာသာရွိတဲ့ ေကာက္ညွင္းေရႊၾကည္၊ ဓာတ္ပံုု/ အိမ့္သံစဥ္ ~


ဒါကေတာ့ က်မတင္ျပမယ့္ ေကာက္ညွင္းေရႊၾကည္ လုုပ္နည္းေလးပါ။

 လုုိအပ္တဲ့ ပစၥည္းေတြကေတာ့..

 ၁။ ေကာက္ညွင္းဆန္ ၄ ဗူး (Ricecooker မ်ားတြင္ ပါဝင္သည့္ ဆန္ခ်ိန္ခြက္ )
၂။ သၾကား ၁၀ က်ပ္သား
၃။ ဆား အနည္းငယ္
၄။ အုုန္းႏုုိ႔ ၆၀၀ ဂရမ္

လုုပ္ပံုု လုုပ္နည္း အဆင့္ဆင့္။ ။

 ေကာက္ညွင္းဆန္ကိုု ညကတည္းက ေရစိမ္ထားၿပီး မနက္ေရာက္တာနဲ႔ ေပါင္းအုုိးမွာ ေရစိမ္ထားတဲ့ ေကာက္ညွင္းကိုု ေပါင္းပါ။ ေကာက္ညွင္းဆန္ အေနအထား အသင့္အတင့္ရွိတဲ့ အခါေကာက္ညွင္းေပါင္းကိုု ဇလံုုအသန္႔အႀကီးတခုုထဲ ထည့္ပါ။



 ေကာက္ညွင္းေပါင္းေနစဥ္တြင္ အုုန္းႏုုိ႔ႀကိဳရန္အတြက္ အုုိးထဲသုုိ႔ အုုန္းႏုုိ႔ကိုု ထည့္ပါ။ သၾကား၊ ဆားအသင့္အတင့္၊ ဆီ ၅ က်ပ္သားတုုိ႔ထည့္ၿပီး ျပစ္ေစးေစးအေနအထားေရာက္သည္အထိ ႀကိဳပါ။




 ထုုိ႔ေနာက္ ေကာက္ညွင္းေပါင္းထည့္ထားတဲ့ ဇလံုုထဲကိုု အုုန္းႏုုိ႔ႀကိဳရည္ျပစ္ျပစ္ကိုု ထည့္ၿပီး သမေအာင္ ေမႊပါ။ အုုန္းႏုုိ႔ရည္ ျပစ္ျပစ္ စတီးဇြန္း ငါးဇြန္းစာေလာက္ ခ်န္ထားရန္မေမ့ပါနဲ႔။ 



ထုုိ႔ေနာက္ မုုန္႔ဖုုတ္တဲ့ ဗန္းကိုု ေထာပတ္ဆီ သုုတ္လိမ္းၿပီးေနာက္ ေကာက္ညွင္းေတြကိုု ဖိသိပ္ထည့္ပါ၊ မ်က္ႏွာျပင္ ညီညာေအာင္လုုပ္ၿပီး က်န္ေနေသးတဲ့ အုုန္းႏုုိ႔ျပစ္ရည္ ကိုု အေပၚယံ သုုတ္လိမ္းပါ။




 ၿပီးရင္ေတာ့ Microwave Oven ( မုုန္႔ဖုုတ္တဲ့ အာဗင္) ထဲကုုိ ထည့္ၿပီး ၂၀၀ ဒီဂရီအပူနဲ႔ အေပၚမီးေအာက္မီး ကိုု မိနစ္ ၅၀ ခန္႔ထားပါ။ ၿပီးရင္ ခတၱ အေအးခံၿပီးပါက အသင့္ စားသံုုးလုုိ႔ရပါၿပီ။

အရသာ ေကာင္းၿပီး ကိုုယ္တုုိင္လုုပ္ သန္႔ရွင္း လတ္ဆတ္တဲ့ ေကာက္ညွင္းေရႊၾကည္ကုုိ စိတ္တုုိင္းက် သံုုးေဆာင္ႏုုိင္ပါၿပီ။



 အိမ့္သံစဥ္ ~




No comments:

Post a Comment